Cirkeldans 2022

Oktober 2022

Jeg genopliver min hjemmeside - ud med Corona og frygt - ind med dans og glæde. 

Lige nu har jeg ikke arrangementer at tilbyde, vi har danset i Roskilde i Skt Ibs kirke indtil nu, men det gør vi kun så længe det ikke er for koldt. Jeg har skiftet adresse til Gershøj i Hornsherred men vil stadigvæk bruge Kirken. Jeg vil også prøve om der er interesse for at danse et sted heromkring. Kontakt mig gerne hvis i har ideer til steder. Kærligst Eli - 40927146. 


Tidligere arrangementer:

På verdens-cirkeldansedag, som fejres af dansegrupper over hele verden. På samme dag danses 3 udvalgte danse. Vi danser også i Danmark, bl.a. i Sankt Ibs kirke i Roskilde. 3-4 danseledere, og forhåbentlig en masse danseglade folk fra Roskilde vil danse igennem mange dejlige danse. Det smukke kirkerum er den perfekte rammen om et arrangement som dette. Se mere om dagen her: globalcircledance.com/world-circle-dance-day. De skriver bl.a. "Join the magic of dancing at the same time, in different corners of the worls, united with the heart honoring the temple that we inhabit, our dear mother earth . . . "

Vi starter kl 14 og fortsætter til ca 17 incl. pause, jeg har kaffe og brød med, det koster 50 kr. Vil du vide mere, så 40927146 eller [email protected] Alle er velkomne, også større børn. Kærligst Eli.

Lørdage kl. 14 - 16. Datoer: 27. april - 11. og 25. maj - 8. og 22. juni - 7. juli. 2019

Alle kan være med, kan du gå, kan du også danse med her. Lige nu er der megen debat om dans og bevægelse som medicin, det lyder spændende, jeg tror at alle lader sig påvirke af den dejlige stemning man kommer i med disse danse, både fysisk og mentalt er det sundt. Cirklen hvor man bevæger sig rund med hinanden i hænderne, har også en åndelig dimension, ligegyldigt hvor vi hver især er med vores tro og spiritualitet, så lader vi os påvirke.

Som de tidligere dansedage i Sankt Ibs kirke, så har de også denne gang hver sit tema, nogle gange vil jeg inviterer nogle grupper specielt, for eksempel de lokale pilgrimsforeninger til den dag hvor temaet er Pilgrimsdanse, og Assisi-kredsen til den dag hvor jeg har danse med og om Frans af Assisi o.s.v. men stadigvæk åbent for alle.

27. april - glade forårsdanse

11. maj - danse fra Dansemesserne i Sverige, også Hanne Rørths "Vindens hjul" som jeg lærte på hendes kursus på Hannemogården v. Karlstad.

25. maj - Er det tid til Pilgrimsdanse. Jeg inviterer Pilgrimsforeninger og vandreforeninger til at være med.

8. Juni - Frans af Assisi med bl.a. Soldansen og danse til musikken fra filmen "Broder sol og søster Måne, til denne dag har jeg inviteret "Assisikredsen".

22. juni - Nordisk tema, med b.a. Mari Bøjne og anden nordisk musik.

7. Juli - er det international "World dance day". Det skal fejres, gerne med besøg af flere danseledere, vi mødes alt for sjældent, her er du velkommen til at tage et par danse med. Tænker at det skal være fra 11 - 16, men mere senere.

Kyndelmisse - dans i Roskilde

I Skt. Ibs kirke 2-2 kl 2.

Vi beholder frakke og hue på, og danser os varme. Vi fylder kirken men lys og blomster og spiser varm suppe i pausen. (Tag krus og ske med til suppen). For mig er Kyndelmisse dagen hvor jeg fødte min første søn, og dagen hvor jeg altid skal ud og kigge under hækken efter de første tegn på Vintergækker. Kyndelmissefejring har nordiske rødder, man fejrer midvinter. Man siger også at Kyndelmisse er lysenes messe og i årets cyklus kaldes kyndelmisse for Bride´s tid - Imbole:

2018

"Kan man danse en bøn? - en gudstjeneste?"

18-9-2018 kl. 19. Sankt Jørgensbjerg sogn indbyder til en aften om/med dans som religiøst sprog. Vi skal bl.a. danse til Frans af Assisis Solsang, pilgrimsdanse til bl.a. "Må din vej gå dig imøde". Alle er velkomne, gratis der bydes på kaffe som koster 20 kr.

Sted: Sognesalen i Sankt Jørgensbjerg Sognegård Møllehusvej 120 4000 Roskilde.


Pilgrimsvandring og Cirkeldans på Fejø:

28 og 29 juli 2018. Fejø Retreat, Storemosevej 32, 4944 Fejø fungerer som pilgrimscenter. Kontakt: Anne Moloney på mail [email protected] vedr. bookning af overnatning eller spørgsmål vedrørende praktiske forhold.


Dans i Skt. Ibs Kirke Roskilde 2018

Lær at danse Cirkeldans i det smukke kirkerum fra 100-tallet, alle er velkomne.

9-6: Et bredt udsnit af danse - en præsentation.

23-6: Midsommerdanse. Denne dag har jeg besøg af danseleder Ann-Christin fra Helsingborg (mon ikke hun har en dans med?).

7-7: Pilgrimsdanse fra Spanien Sverige og Danmark.

21-7: Danse til Solsangen af Frans af Assisi.


Vi danser i 2 timer, så en pause med kaffe og småkager. Pris 50 kr. Gerne tilmelding: 40927146. Kærligst Eli.


Dansegudstjeneste: Ullerød kirke den 4-2, 7-3, 2-5, 6-6, 2018

Anja skriver: "Ved dansegudstjenesterne sparer vi på ordene, dem har vi så tit i overflod, så her får de lov at ligge lidt på hylden. Til gengæld får kroppen plads til at udtrykke sig, vi fordyber os i salmerne og musikken og lægger opmærksomheden i kroppens bevægelser.

Det er vores håb, at dansegudstjenesterne vil skabe enkel og æstetisk mulighed for bevægelse i et rummeligt fællesskab. At denne gudstjenesteform vil skabe glæde og plads til dig, der måske ikke har fået så meget ud af at sidde stille på kirkebænken. Eller til dig, der bare elsker at bevæge dig til musik. Og ikke mindst til dig, der ikke tør danse, men hemmeligt længes efter det.

Med enkle cirkeldanse lukker vi op for betydningen af evangeliet til en af de nærmeste søndage. Vi skal danse til kendte salmer og til klassisk musik. Vi øver dansene først, derefter spiser vi et let måltid, inden vi går ind i kirken og sætter det hele sammen til en gudstjeneste. Medbring bløde sko eller varme sokker til at danse i.

Pris 30 kr. for aftensmad. ”Dans er meditation i bevægelse, en vandring ind i stilhed, hvor hver bevægelse bliver til en bøn” Bernhard Wosien (1908–1986).

Jeg har fået dette fra Karin Mortensen:

Danseweekend med Bruder Georg d. 11. – 12. august

Årets weekend med Bruder Georg er også på plads J

Nyd nogle intensive dage i selskab med franciskanermunken Br. Georg. Når vi danser til sange og musik fra mange lande og traditioner, kan man ikke undgå at blive smittet af hans glæde ved livet, ved dansen og ikke mindst ved den guddommelige dimension,

Han er en levende underviser og har i mange år undervist i Hellige Danse, bl.a. i sit kloster i Dietfurt, hvor kurset hedder "Sakraler Tanz und Meditation". Han er uddannet hos Gabriele Wosien for ca. 25 år siden, og startede sin egen uddannelse i "Sakraler Tanz zum Segen Aller" i 2004. Br. Georg er medunderviser på klosterets zen-meditationskurser og arbejder desuden som klovn.

Hans hjemmeside er: www.brother-tschortsch.de

Tid: Lørdag d. 11 kl. 10.30 – 17.30. Søndag d. 12 kl. 10.30 – 16.30

Sted: Rudolf Steiner Skolen, Kvistgård Stationsvej 2, Kvistgård

Pris: 1000 kr. inkl. kaffe/te og kage


Store Dansedag 2018

Årets Store Dansedag er dagen hvor vi fejrer dansen og hinanden i en kæmpe cirkel. Traditionen tro danser vi den sidste lørdag i september. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen, inviter venner og familie, tag din dansegruppe med og lad os atter engang mødes til denne dejlige dansefest! Lørdag d. 29. september kl. 10 – 17 Sted: Den store smukke sal, Kingos Kirke, Bragesgade 35, 2200 København N. Pris: 300 kr.

Liturgisk dans

30. maj - 2. juni 2018

Ved: Sognepræst Anja Worsøe Reiff og Judith King - Ansøgningsfrist: 28. februar til: [email protected]

Sted: FUV Løgumkloster/Løgumkloster Refugium

http://www.fkuv.dk/uddannelse/den-almene-efteruddannelse/kursusprogram/kursus/1700

Arrangementer i 2017

Dans i Udlejresalen - Udlejre kirke 2018.

Cirkeldans mandage 16. + 30. april og 14 maj. kl. 15-17. Alle er velkomne, også unge over 14. Eli Lykke


PILGRIMSVANDRING. 29. april

Fra Roskilde domkirke kl. 10 /v. Ib Larsen og Eli Lykke

Fra Roskilde til Sagnlandet i Lejre, med pause ved Lejre museum. 20 kr. ingen tilmelding.


PILGRIMSVANDRING 5. - 6. maj. /v. Ib Larsen og Eli Lykke

Fra Sagnlandet i Lejre til Ringsted, med overnatning i Skovly Camping i 4 og 6 sengs hytter i. Pris: 375 kr alt incl. (der er 6 pladser tilbage.) Turen går igennem Nationalpark "Skjoldungernes land", Skjoldenæsholmskovene og langs Haraldsted søs nye oplevelsessti. Vi kan sende en udførlig beskrivelse. Betaling ved tilmelding, mobilpay: 40927146, eller bed om kontonummer.

Det skal I have med: Madpakke til frokost 1. dag. Sovepose, fodtøj som er gået til. Rigeligt med drikkelse. Tag et krus med til kaffe undervejs. I skal selv bære bagage, så minimer.

Det gør vi: Vi har valgt en gruppestørrelse på 16, vores erfaring er at det er en passende størrelse. Vi vil gerne at vi holder øje med hinanden, følges nogenlunde ad og siger til hvis man har brug for en pause eller andet. I får et lille kort med de 7 pilgrimsord og 1. værs fra ”Må din vej gå dig imøde”, måske får vi lyst til at synge den, og til at snakke om betydingen af de 7 Pilgrimsord. Undervejs vil jeg give super gode råd om vejrtrækning og vandrerytme, det kan vi øve. Hvis i har vandrestave med så kan de integreres i rytmen. Turen skal nydes og der skal udveksles erfaringer og nyheder fra andres pilgrimsvandringer. Ib og jeg har erfaring fra snart mange, også lange, vandreture. I har også erfaringer og gode råd som vi kan dele med hinanden. Vi holder et moderat tempo.

Overnatning: Det er meget fine Hytter, 4 og 6 personers og gode senge. Der er fine bade- og toilet faciliteter. Der er en lille butik hvorfra vi bestiller morgenbrød og I kan købes drikkelse

Höllviken lördagen den 17 februari 2018.

Snart är det dags för årets stora dansdag! Välkommen till för att dansa med många dansledare i en riktigt stor cirkel! Kom och träffa dina kända dansledare och bekanta dig med nya! Upplev hur det är att dansa i en riktigt stor cirkel! Du som dansar eller har dansat Heliga danser Du som längtar efter att dansa med många andra Du som vill pröva Cirkelns kraft för första gången All info finns i det bifogade bladet. Vi dansar i Kyrkans Hus i Höllviken klockan 10-17. Buss 300 från Hyllie och buss 100 från Malmö centralstationen. Stopp östra Halörsvägen. Kostnaden är 100 kronor som går till insamlingsstiftelsen Från kvinna till kvinna. Du betalar på plats.

Vi kan følges, skriv til mig, 2 andre skal med herfra DK.

Udlejre kirke november 13. 20. 27. kl. 15 til 17

Så er der igen dans i Udlejresalen, Cirkeldanse, 3 dage med forskellige temaer. Vi danser i en cirkel og holder i hånden omkring en blomstermidte med lys. Jeg udvælger danse, musik og bevægelsesmønstre som også "bevæger" os.

     Kan man danse en bøn? ja det kan man, - f.eks. ”Må din vej gå dig i møde" som er en meget gammel Keltisk bøn, og bl.a. brugt af pilgrimme, har jeg sat enkle trin til. Man kan lytte til en bøn, men når kroppen er med, så mærker man den også. Jeg forbereder forskellige temaer til de 3 dansedage, f.eks en hyldest til naturen, danse fra Assisi og pilgrimsdanse – jeg modtager også gerne ønsker.

     At danse i kirkelige forsamlinger og handlinger er ikke nyt. Dans og meditation har før været brugt i den kristne kirke. Siden reformationen har dans stort set været dømt ude af den protestandiske kirke i Danmark. Nu er den på vej ind igen. I Langenæskirke i Aarhus har der længe været et "Laboratorium for kirkedans", de skriver: ”Dans i biblen nævnes 20 steder i Det gamle Testamente, og en håndfuld i det nye”. I maj 2018 har "Folkekirkens uddannelses- og videnscenter" FUV, et kursus i Liturgisk dans som jeg deltager i. Den 8. September var jeg på dansekursus med Hanne Rørth i Alsønderup, danse som skal danses i kirken i februar.

     Jeg kunne godt tænke mig at der blev en kirkedansegruppe i sognet, ligesom der mange steder er kor, vil du være med til at starte det, så lad os gøre det sammen, lad os prøve. Måske en ny måde at bruge kirkens rum på - er du søgende omkring tro, så er dans måske din indgang. Alle er velkomne og alle kan være med. 

19. september 2017 kl 11-13 Udlejre kirke Ølstykke

Cirkeldans/sacred dance igen i den smukke Udlejresal. Et forløb på 4 gange med temaer som forholder sig til både livet og troen. (Vi danser også tirsdagene i november, samme tid). Man kan godt komme enkeltgange. Ingen tilmelding. Spørgsmål: Eli 40927146.


20. september i Jægerspris

Hornsherred Alternative Forening har inviteret mig til at fortælle om dansene og deres historie, vi skal selvfølgelig danse dem også. Det foregår i rejsestalden fra 19 til 21:30


Udlejre Kirke:

Dansene i Udlejre kirkes menighedssal i Ølstykke fortsætter til efteråret, følg med her. 

2. og 16 september Sct. Ibs kirke i Roskilde. kl. 14-16:

Den 2. og 16. september. Se program for hvilke danse der er til de enkelte dage her lidt tættere på dagen. Jeg deltager i weekendkurset med Bruder Georg i august (se herunder) og vil have hans danse på programmet.

Kom og dans med i det smukke gamle kirkerum, alle er velkomne og alle kan danse med. Vi danser i cirkel, i fællesskab og i samvær til dejlig musik. Dansene er gamle historiske danse og nyere danse fra forskellige lande og traditioner. Du møder danse om tro, om naturen, om livet og danse til årets højtider. At danse har før været en del af den kirkelige tradition, og de er en naturlig forlængense af Pilgrimstraditionen. Sct. Ibs kirke har fra gammel tid været valfartssted for pilgrimme, deraf navnet. Pris: 50 kr. incl. Kaffe/kage.Velkommen, Instruktør: Eli Lykke [email protected] tel: 40927146

1. september i Roskilde

Jeg er inviteret til et kulturarrangement hos Frelsens hær Roskilde, Vi skal danse. Jeg glæder mig til at møde jer.

27. august 2017 i Ballerup

Pilgrimshuset bliver indviet, kl. 14 starter fejringen. Begivenheden fejres bl.a. med Pilgrimsdans.

12 - 13 August 17 i Kvistgård på Steinerskolen.

Bruder Georg kommer til Danmark igen 2017. Kan du ikke være med en hel weekend, så er der mulighed for at deltage i dans med ham fredag aften den 11-8 i Korsvejskirken i Kastrup

En fantastisk oplevelse at være en hel weekend sammen med ham. Bruder Georg er franciskanermunk og bobler af livsglæde, danseglæde og kærlighed. Han er en levende underviser og har i mange år undervist i Hellige Danse, bl.a. i sit kloster i Dietfurt, hvor kurset hedder "Sakraler Tanz und Meditation". Han er uddannet hos Gabriele Wosien for ca. 25 år siden, og startede sin egen uddannelse i "Sakraler Tanz zum Segen Aller" i 2004. Br. Georg er medunderviser på klosterets zen-meditationskurser. Han arbejder desuden som klovn. Hans hjemmeside er: www.brother-tschortsch.de Pris: 1.000 kr, yderlige oplysninger: Karin Mortensen: tlf. 49 71 81 88 eller via "kontakt" på hendes hjemmeside. Se information om Brüder Georg kursus hos Karin Sandhya Mortensen på hendes hjemmeside: http://www.helligedanse.dk

Udlejre kirke:

Dans 2 tirsdage i Maj 2017:

2. + 9 maj Udlejre kirkes menighedssal i Ølstykke (tæt på stationen). Dansen starter Kl. 17.


Rejsestalden Jægerspris

Fortælleaften i "Hornsherred alternative forening" 26-4-17 kl. 19: Jeg har fået lov til at fortælle om, og vise hvad Cirkeldanse er.


Sct. Ibs kirke i Roskilde 2017

Den 20. maj. samt den 17. og 24. juni. Fra 14 til 16:00 En af datoerne i juni bliver heldags fra kl. 10 til 16 Programmer kommer.

Pris 50 kr. pr gang

Se kirken her: http://www.kulturarv.dk/1001fortaellinger/da_DK/skt-ibs-kirke-i roskilde/images/newest/1/img-1186-jpg

Foråret 2017 Randi og Carsten.

Dans i en eksisterende gruppe, Cirkeldans med Randi og Carsten i Christianshavns beboerhus, tæt på Metro st. Christianshavns torv. Vi danser fra 19:30 til 21:30 ( alle torsdage i lige uger hele 2016/17.). Mød op, alle kan danse med, også helt nye er velkomne, de enkelte danse bliver instrueret. Kontakt er: Randi 32595729.


Kirkedans i Vanløse 2. april 2017

Adventskirken Sallingvej 90, inviterer til Kirkedans kl. 14 til 16. De skriver: Det er for voksne i alle aldre - man behøver ikke at kunne danse, hvis man kan gå, kan man også danse med. Det er gratis.


23- 3-17 OK klubben i Hillerød

Foredraget "Danse med Pilgrimme" i Frederiksborghallen. Vi viser billeder og fortæller om vores vandringer i Spanien og Frankrig , 1200 km (indtil nu). Vi skal også danse Pilgrimsdansen. Vi glæder os OK-ere.

Mørdrup kirke i Espegærde

Lørdag den 3. December 2016 fra 12-17:30 Vi danser smukke og stemningsfyldte danse til Bach i den lyse kirke. At gå ind i advent med de smukke danse til Bachs juleoratorium giver en særlig ro og en fin indgang til julen. Vi danser fra klokken 12.00-17.30. Aflsutningsvis danser vi med levende lys når mørket falder på. Et let måltid kan erhverves for 50 kroner. Henv. Ann-Christine 51942559


2. og 26. november Sct. Ibs kirke i Roskilde

Der bliver Cirkeldans igen i den smukke kirke. De to november-dansedage bliver lidt anderledes, vi starter tidligere, 13:30 - 15:30. Vi danser af til tusmørket. Tag tykke trøjer og vinterstøvler på, tag stearinlys med, så oplyser vi kirken med levende lys (kirken har ikke lys og varme). Vi danser et bredt udvalg af danse, nogle lidt hurtigere denne gang så vi kan holde varmen. Jeg glæder mig til at danse med jer igen. Alle er velkomne, alle kan deltage med, vi lærer dansene imens vi danser.

26. september i Kingos Minde i Slangerup.

I Slangerup kirkes menighedshus "Kingos Minde" mandage med Cirkeldans, det er kl. 19-21. Jeg gentager nogle af dansene fra de 3 første mandage, f.eks. Soldansen til musik af Bach´s Air. Vi danser i konfirmandstuen på 1. sal. Alle er velkomne, alle kan være med. Tilmelding på mail: [email protected] eller 40927146. eller bare mød op.


21. September kl. 13-15 Damgårdsparken i Stenløse.

Erindrinsdans og Cirkeldans i Alzheimerforeningen ved Susanne Rishøj og Eli Lykke. Jeg byder op til Cirkeldans vi tager hinanden i hånden og går rundt, mens vi danser enkle dansetrin til dejlig musik, som giver ro og glæde. Med en hjælper kan kørestol brugere også danse med. 

24. september Store dansedag fejres

I Kingokirkens menighedssal på Nørrebro danses der hele dagen fra 10 til 18, alle er velkomne. Tilmelding: Karin Mortensen: tlf. 49 71 81 88, www.helligedanse.dk


17. sept. Sct. Ibs kirke i Roskilde

Der bliver Cirkeldans igen den 17. september fra 15-17. Kom og dans med, kom og nyd rummet i den smukke gamle frådstenskirke i Roskilde. Denne dag vil der igen være et bredt udvalg af danse, bl.a. Taizé danse fra Taizé klostret i Frankrig og pilgrimsdans. Jeg har lavet koreografi til Pilgrimsforeningens salme/bøn "Må din vej gå dig i møde", den skal introduceres denne lørdag, jeg glæder mig til at danse den med jer. Det koster 50 kr. incl. kaffe. Alle er velkomne, alle kan deltage. Tilmelding: [email protected], 40927146. Se mere: www.cirkeldanseforum.dk eller bare mød op. Se kirken her: http://www.kulturarv.dk/1001fortaellinger/da_DK/skt-ibs-kirke-i roskilde/images/newest/1/img-1186-jpg

7. september. Alzheimerforeningen Stenløse/Egedal. Damgårdsparken

Åbningsarrangement for Demensramte og pårørende, de byder på en kop kaffe og en snak, ligesom der er god lejlighed til at møde ligestillede med samme interesse samt at udveksle ideer til vinterens program. Undervejs kan man overvære eller deltage i en gang Stolegymnastik og prøve stille Cirkeldans, dans sammen med din pårørende.

13-14 august.

Broder Georg, Franciskanermunk, holder et 2 dages kursus i Kvistgård på Steinerskolen. Pris 1000 kr. Alle er velkomne. Tilmelding: til Karin Mortensen: www.helligedanse.dk eller 49 71 81 88


Den 12. - 24. Findhorn

Vi er en gruppe instruktører fra Danmark og Sverrige som rejser til den årlige Sacred Dance festival i Skotland Findhorn. Vi kommer hjem med nye danse som vi glæder os til at vise jer i vinterens løb.


Sct. Ibs kirke i Roskilde

lørdag 2. juli fra 15-17 bliver der danset Cirkeldans i den smukke gamle kirke. Temaet for dansene denne dag vil være Pilgrimsdanse. Alle er velkomne, alle kan deltage. Tilmelding: [email protected]

Se kirken her: http://www.kulturarv.dk/1001fortaellinger/da_DK/skt-ibs-kirke-i-roskilde/images/newest/1/img-1186-jpg


11 juni 2016 Æbleholt kloster.

Der danses Cirkeldans ved en andagt på Middelalderfestivalen fra 11-12. Hvis du vil danse med så kom kl. 10. Leder dansepræst Anja Worsøe Reiff.


Fredage 13. maj og 10. juni 2016

Vi fortsætter med at danse Cirkeldans på Plejecentret i Toreby på Lolland. Vi danser med plejecentrets beboere. I tæt samarbejde med personalet tilrettelægger vi program for beboerne. Beboere er udvalgte, og således de samme hver gang, ca 10-12. Midlerne til aktiviteten er øremærket til denne målgruppe.

28. maj 2016

Pilgrimsvandringer fra hele Sjælland mødes i Maribo i anledning af indvielsen af Pilgrimshuset. Når vandrerne kommer er der mulighed for at deltage i danse på det grønne område ved søen og kirken. kl. 17. er der andagt i Domkirken med Keltisk Musik og Cirkeldanse. Alle er velkomne.


16.maj 2016 kl. 11

Cirkeldans i Frederiksborg Slotshave

Friluftsgudstjeneste i slotshaven. Gudstjenestens tema er KROP & ÅND. Korsangere fra Hillerød vil sørge for at salmesangen fra struberne løfter sig helt til himlen. - Andre vil hellere bryde ud i dans, lade kroppen bevæges af ånden til musikkens toner - eller måske ligefrem stå på hænder? Dansere vil lade kroppens bevægelser bevæge os.


lørdag den 23. april 2016

Cirkeldans sammen med flygtninge og flygtningenetværket i Egedal kommune. Det er i Kulturhuset i Stenløse fra kl. 14 til 16. Alle er velkomne.


Cirkeldans med Demente.

Der blev danset igennem og sunget højt sammen med demente på Plejecentret i Toreby. Der var sved på panden og højt humør, en meget stor oplevelse. Tak til personalet for støtte til bl.a. de 2 kørestolebrugere som også deltog. På gensyn den 4. marts.

Jeg har fået lov til at danse med på Andreas dansedag i Vig præstegård.

Tove inviterer alle til dans i København:

Dans i Tinkuy - mandag d. 4 januar kl. 19 - 21, temaet er nytårsdans og lysdanse - du kan læse mere om det her: https://www.facebook.com/events/1787357388158640/

Arrangementer 2015

Sct. Ibs kirke i Roskilde

lørdag 2. juli fra 15-17 bliver der danset Cirkeldans i den smukke gamle kirke. Temaet for dansene denne dag vil være Pilgrimsdanse. Alle er velkomne, alle kan deltage. Tilmelding: [email protected]

Se kirken her: http://www.kulturarv.dk/1001fortaellinger/da_DK/skt-ibs-kirke-i-roskilde/images/newest/1/img-1186-jpg


Igen - samme sted, mandag d. 18 januar også kl. 19 - 21 og temaet er vinterdanse - vi danse glæde og lys ind i krop og sind her i den mørke vintertid. Du kan læse mere her: https://www.facebook.com/events/988484387890032/


Jeg har fået denne invitation fra Kamilla til Nytårsdans i Korsvejskirken, Sirgræsvej i Kastrup. Det er tirsdag d. 29.12. kl 19.30.


Den 29. december om eftermiddagen skal jeg holde oplæg, og vise Cirkeldans ved et privat arrangement i Bofælleskabet Kæphøj i Roskilde. 

Søndag d. 20. december kl. 14.30 – 17.00 på hyggelige Strandagergaard,

Strandagergårdsvej 5, 4500 Nykøbing Sjælland, udenfor Egebjerg, Odsherred. Pris for dansen 100,- og for traktement i pausen 20. Tilmelding til mig på [email protected] eller på fastnet 32180025 eller på mobil 20257339 alle er velkomne. Mange Dansehilsner Andrea

5. december 2015 Dans i Messiaskirken i Charlottenlund:

Karin inviterer til at danse smukke, enkle danse til musik fra Bachs Juleoratorium i den store, stemningsfulde Messiaskirke i Charlottenlund. I år bliver det lørdag d. 12 december kl. 16 – 19 – i pausen serverer kirken juleknas og frugt for os. Messiaskirken, Hartmannsvej 46 i Charlottenlund Pris: 50 kr. alle er velkomne, tilmelding: Karin Mortensen <[email protected]

4. december 2015 Plejecenter på Lolland

Jeg starter et forløb på 10 gange med Plejecentrets beboere. En spændende opgave. Vi danser med 12-14 personer som er udvalgt af personalet til at deltage.


Cirkeldans i Mørdrup kirke. Der danses til Bachs Juleoratorie. Dansen starter kl. 12 til 16. Danseleder Ann-Christine Gyllenberg. Alle er velkomne.


26. september 2015 kl 13 – 15 Salon hos BIRGIT HALD Kongevejen 174 2830 Virum

"Cirkeldans og historien bag den meditative dans" ved Eli Lykke. Der bliver mulighed for at prøve nogle af de danse som der fortælles om. Måske kan der på denne dag blive samlet en gruppe som har lyst til at fortsætte med at danse i Virum.


3-4-5- september Seminar Langenæskirken i Århus

Her deltog jeg i "Laboratoriet for Kirkedans". Et udviklingsarbejde, som indbyder alle til at deltage i danseaftener og gudstjenester med dans. Dans og bevægelse i gudstjenestesammenhæng bliver udforsket, dans indgår på lige fod med sang, musik og læsning. Det er ved aftengudstjenester, familiegudstjenester samt til højmesse. Dette arbejde munder nu ud i en uge i kirkedansens tegn og med et seminar om og med dans i kirken. se: www.langenaeskirken.dk under dans i kirken.

27. august Store dansedag

Vi fejrede dansen og hinanden i en kæmpe dansecirkel. En række danseledere vil stod for skønne danse. I år medbragte vi danse fra workshops med Susanne Bartholomäï (Tyskland/Findhorn), Judy King (England), June Watts (England/Spanien), Bruder Georg (Tyskland), Lis-Mari Sandahl (Sverige/Vadstena Kloster). Og så havde vi minsanten også en danseleder med 25 års jubilæum, som vil lede danse fra ”dengang i begyndelsen” . Ud over dansen satte vi os ned sammen og hørte om initiativer, ønsker, drømme og planer for Cirkeldans landet rundt. Et brag af en dansefest!


TRO – økologisk kirkefestival i Sæby.

Se www.trofestival.dk) kan du i år deltage i meditativ Cirkeldans. I forbindelse med en Klimapilgrimsvandring imod Paris, bliver der en vandring fra Gershøj kirke til Sæby, til Halmkirken ved festivalpladsen. Når vandrerne ankommer skal vi danse bl.a. Pilgrimsdanse. Der bliver danse flere gange i løbet af de 3 dage:

Lørdag kl. 14:20 på Festivalpladsen, Pilgrimmene ankommer.

Lørdag kl. 20:00 Skumnringsdans i Præstegårdshaven

Søndagi Præstegårdshaven.

Alle er velkomne, hilsen Eli og Ib.

20 august 2015 Lungeforeningen Herlev

Gæstede Herlev Kol-/lungeforening, foreningen medlemmer og bestyrelse fik en prøve på Cirkeldans.


Roskilde Domkirke

Menighedsplejerne i Roskilde domsogn har inviteret til Cirkeldans og kreativt samvær i Konventgården onsdag kl. 12:30.


14-15-16-august 15. Bruder Georg

14.august: Dans med Bruder Georg i Korsvejskirken. kl. 19:30 til 22. alle er velkomne.


15-16 august

Bruder Georg, Franciskanermunk kommer til Danmark. Bruder Georg har flere gange undervist i hellige danse i Danmark. Alle er velkomne. Tilmelding til Karin Mortensen. Kurset foregår i Steinerskolens smukke stenlade i Kvistgård. Tid: Lørdag kl. 10.30 - 17.30. Søndag kl. 10.30 - 16.30. Se her: brother-tschortsch.de.

Pris: 1000 kr. inkl. kaffe/te og kage. Sted: Rudolf Steiner Skolen Kvistgård Stationsvej 2, Kvistgård. Toget ”Lille Nord” mellem Hillerød og Helsingør kører lige til døren. Tilmelding og yderlige oplysninger til Arr: Karin Mortensen: tlf. 49 71 81 88 eller via mail.

5. august 2015. Vig Præstegårdshave

Sacred Dances - hellige Cirkeldanse. Altid noget at glæde sig til - arr. Andrea Formand.


Ammeshøj plejecenter Lejre

Dansede Cirkeldans med en borgergruppe på Ammarshøj i Kirke Hyllinge Lejre. I gruppen som dansede med var beboere, nogle i kørestole. Frivillige fra Ældresagen var hjælpere for kørestolsbrugerne og dem som var usikre på balancen. Det er første gang vi danser med denne målgruppe, men bestemt ikke sidste, vi lærte en masse.


Bevægelsesfestival Torup

En fantastisk uge 29 med mange forskellige former for bevægelse, en uge for kroppen og hjertet. Jeg havde Cirkeldans mandag eftermiddag. Ved afslutningen fredag var der Tromme ceremoni med Joan og jeg havde Cirkeldans. Et spændende samarbejde som jeg meget gerne vil prøve igen.


Vadstena Sverrige 25 - 28 juli 2015

Jeg har været på dansekursus, det blev holdt på Birgitta søstrenes gæstehjem. Jeg har nye danse som jeg glæder mig til at vise Jer.


Roskilde Domsogns Menighedspleje 17. juni 2015

"Et nyt tilbud for de kreative - og dem der har en drøm om at finde deres kreative evner". Et spændende tiltag og en idérigdom blomstrede. Jeg hørte digte, hørte om rejser og om andre aktive grupper i domsognet. Vi dansede Cirkeldans omkring træet midt i gården til Konventgården. Nyt møde den 15. juli.


Lungeforeningen i Herlev 27. maj 15.

Åbent hus med oplæg om KOL og medicin i Frivilligcentret. Jeg fik lov til at være med til mødet med henblik på at få en fornemmelse af denne gruppe i forhold til at danse. Gruppen havde i forvejen et motionsforløb som nogle deltog i. Cirkeldans kunne blive en ny og anderledes aktivitet.


Lejre Kommune "Når Demens Flytter ind"

Cafémøde om Demens i maj måned, for Demensramte og pårørende. Efter det officielle program stillede jeg musikken op, næsten alle deltog i dansen. Dansen var ikke annonceret i forvejen , men vi dansede to enkle danse hvoraf en blev gentaget, en rigtig god oplevelse.


"Café Husker du"

Netværkscafé for Demensramte og deres pårørende i Hephuset Stenløse.

Første gang jeg var hos Café Husker du var i november. Jeg deltog med et foredrag om min erfaring med Caminoen i Spanien, og om det at gå, at bevæge sig. I pausen dansede vi 3 danse, bl.a. en Pilgrimsdans.

Anden gang jeg besøgte Café Husker du var det for at fortælle om Cirkeldans, og danse.


"Pigekammeret" Græstedgård i Ølstykke

"Danse med pilgrimme", et foredrag om Caminoen i Spanien og Pilgrimsdanse.

Arangementer i 2014

Danske Santiagopilgrimmes årsmøde okt.

I årsmødet er der altid indlagt en god vandretur for de ca 100 deltagere. Ved en lys plet i skoven med et meget stort træ i flotte efterårsfarver dansede nogle af deltagerne. Da det regnede, dansede vi først en Soldans. Vi dansede indtil resten af gruppen kom tilbage. Der var meget fin tilbagemelding om dansen fra deltagerne.


Naturgruppen i Helsingør

"Danse med pilgrimme", et foredrag om Caminoen i Spanien, og Pilgrimsdanse.


Seniorgruppen i Nr. Herlev

"Danse med pilgrimme", et foredrag om Caminoen i Spanien, og Pilgrimsdanse.